Telefoon

+31703085504

Android Gingerbread stopt, geen impact voor SeniorenTAB klanten

Kent u mensen met een Android smartphone van voor september 2011? Want gebruikers met Android versie 2.3.7 (Gingerbread) kunnen vanaf vandaag niet meer inloggen in Google diensten, zoals bijvoorbeeld Gmail of de Play Store. Voor SeniorenTAB klanten is er geen actie nodig, alle SeniorenTAB toestellen werken met veel recentere software.

Google kondigde al eerder aan de ondersteuning te gaan stoppen voor Android 2.X, want het is een flinke klus om alle diensten werkende te houden op dit soort sterk verouderde toestellen. Daarom krijgen gebruikers vanaf vandaag op zulke toestellen de melding dat ze beter hun smartphone kunnen vervangen. Dit zijn toestellen zoals de Samsung Galaxy 2 en de HTC Sensation. Als dit soort toestellen nog in gebruik zijn, is dit vaak een krijgertje, een oud toestel wat door is gegeven. Soms zijn dat ouderen, die wellicht schrikken van de melding van het bericht van Google.  

Kent u nog ouderen die zo’n oude smartphone hebben en wat huiverig zijn voor die nieuwerwetse toestellen? De overstap naar een modern toestel gaat veel makkelijker met de eenvoudige navigatie en grote iconen van een senioren smartphone. Ze kunnen 30 dagen op proef hun nieuwe smartphone uitproberen, krijgen er een uitgeprinte handleiding bij en mochten ze vragen hebben is er een geduldige, gezellige helpdeskmedewerker die ze te woord staat. Ze zullen versteld staan van de fijne beeldkwaliteit en de eenvoud, maar misschien nog wel het belangrijkste is dat de camera veel beter is zodat contact maken met beeldbellen het gevoel geeft dat je in dezelfde kamer bent.

Een handige app voor automatisch overzetten was er nog niet in 2011, dus om u bij de installatie van het toestel te ondersteunen tijdens het overzetten kunt u in de bestelnotities  de tekst “Gingerbread” meegeven. Dan doen wij in de verzenddoos een gratis geheugenkaart met 32GB geheugen waarmee u alle foto’s uit het oude toestel kunt overzetten naar de SeniorenTAB smartphone. Wil uw familielid liever een senioren tablet in plaats van een smartphone? De actie geldt ook voor SeniorenTAB tablets die u vindt op seniorentablet.nl  

Deel deze post

Meer te verkennen

Nieuws

Wereld Alzheimer Dag

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een belangrijke herinnering aan de uitdagingen waarmee miljoenen mensen wereldwijd te maken hebben. Bij SeniorenTab zetten we ons in

Geïnteresseerd in de Senioren Smartphone?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.