blog

Hoe blijf je bij als grootouder in het tijdperk van de smartphone?

Technologie is geweldig, maar geeft ons ook veel te klagen. De smartphone heeft het leven in beslag genomen en daarmee moeten we het doen. De kleinkinderen zitten hedentendaag de hele dag op hun smartphone. Ze hebben haast geen tijd voor echt sociaal contact. Hoe blijf je als grootouder op het gebied van de Smartphone bij?

Selfie-kleinkind-senioren-smartphone

De kleinkinderen worden tegenwoordig zowat geboren met een smartphone in de hand. Hoe kan je dan als grootouder hier tegenop en nog het vermaak bieden waarop ze zitten te wachten? Hier zijn een aantal tips;

 

De kinderen weten het beste

 

De ouders en kleinkinderen maken samen over het gebruik van de smartphone afspraken. Hoe lang mogen ze erop, wat mogen ze ermee doen, ect. Om echt mee te doen is het verstandig hierover bij de kinderen informatie in te winnen. Houd je aan de regels als het gaat om smartphone-gebruik.

 

Versla de smartphone

Kinderen zijn snel verveeld. Het gebruik van de smartphone is dan ook veelal gebaseerd op deze beweegreden. Kinderen voelen zich niet uitgedaagd, inactief of niet geïnspireerd om activiteiten te doen. Vaak vinden zij het juist heel leuk om naar het park te gaan, of een bordspelletje te spelen. Het gebruik van de smartphone is dan alleen om de vergeten uurtjes te benutten. Samen dingen doen blijft toch altijd nummer 1.

 

Praat over internetgebruik

De kleinkinderen weten vaak de weg wel te vinden op het internet. De grootouders daarentegen hebben soms nog wel eens moeite met deze dingen. Je kunt als grootouder gemakkelijk in contact komen met je kleinkinderen door te praten over het gebruik van internet. Wat doen zij zoal op het web, zijn het leuke dingen die we echt zelf ook eens moeten doen, ect. Misschien kan het kleinkind wel het één en ander uitleggen over het gebruik van het internet. Samen leren een smartphone te gebruiken kan natuurlijk heel gezellig zijn.

 

Foto’s maken

Je ziet de kleinkinderen al zo weinig. Soms zelfs een paar weken niet. Dan zijn foto’s en video’s een leuke herinnering. Als de kleinkinderen er zijn is het misschien een leuk idee om de smartphone te gebruiken voor het maken van gekke selfies of grappige filmpjes. Ten eerste garantie op een gezellige boel en ten tweede heb je gelijk die leuke herinnering voor later.

 

Sociale media

Veel kleinkinderen hebben tegenwoordig een eigen pagina op sociale media. Facebook, instagram en Snapchat zijn niet meer weg te denken. Als grootouder is het daarom slim om zelf ook een facebookpagina aan te maken. Zo kunnen jullie samen berichtjes delen, blijven jullie van elkaar op de hoogte. Steeds meer senioren maken gebruik van sociale media.  Misschien kun je zelfs jouw eigen vrienden en vriendinnen uitnodigen om samen op sociale media actief te zijn.

 

Maar het meest belangrijke van alles is; laat de smartphone ook toe in je eigen leven. Wees er niet huiverig voor. Nieuwe technologie is misschien soms wat spannend, maar je zal merken dat bijvoorbeeld door gebruik van een senioren-smartphone de drempel tegenwoordig heel laag is. Je kleinkinderen zullen jou smartphone-gebruik zeker waarderen.

Geen artikelen in de winkelwagen.