blog

Senioren hebben baat bij technologie van de smartphone

Tegenwoordig verandert de wereld in een zeer snel tempo. Dankzij globalisering verspreidt innovatie in één land zich snel over de hele wereld. Dit is de reden waarom we constante veranderingen hebben gezien in hoe we routinematige, dagelijkse dingen doen. De oudere volwassenen komen uit een tijdperk met een zeer beperkte automatisering en alles was eenvoudig te bedienen. Sommige mensen hebben nog nooit een smartphone voor senioren aangeraakt. Dit gezegd hebbende, is het belangrijk om bij de veranderende wereld te blijven en je aan te passen aan selectieve technologie die het leven gemakkelijk maakt en je helpt verbonden te blijven met de gedigitaliseerde samenleving van vandaag.

Selfie-senioren-smartphoneEnkele interessante feiten over ouderen en technologie

Hoewel het waar is dat senioren zich niet op hetzelfde niveau van internetkennis bevinden als de hedendaagse volwassenen, hebben recente studies een hogere mate van internetacceptatie bij oudere volwassenen aangetoond. Bijna 70% van 65-plussers over de hele wereld hebben tegenwoordig dagelijks een soort internet-exposure. Een ander interessant feit is dat babyboomers (geboren tussen 1946 en 1964) ongeveer 27 uur per week op internet doorbrengen. Sommige hoogopgeleide ouderen melden dat ze meerdere apparaten met internet bezitten en gebruiken. Het voordeel van technologie voor senioren is tegenwoordig duidelijk en daarom past een groter aantal senioren zich aan aan eenvoudige oudere technologie (elke technologie die gemakkelijk te gebruiken of senior volwassen vriendelijk is) om te communiceren en in contact te blijven met familie, vrienden en de wereld.

Het tijdperk van web- en mobiele apps

De laatste jaren zijn mobiele / smartphone-apps onder de massa erg populair geworden. Allemaal dankzij betaalbare smartphones en datadiensten in de afgelopen jaren. De overheid heeft ook veel initiatief genomen om de digitalisering van diensten onder druk te zetten om kosten, verspilling van papier en andere middelen te verminderen. De dagen dat we uren in de rij moesten staan ​​om elektriciteit of telefoonrekening te betalen, zijn voorbij. Vandaag kan de elektriciteitsrekening of het opladen van de mobiele telefoon worden uitgevoerd. Als je zin hebt in afhalen en niet wilt koken, hoef je niet uit je huis te stappen, je kunt eten bestellen via een gebruiksvriendelijke app van Albert Hein of Jumbo. Het internet heeft het ook gemakkelijk gemaakt voor mensen en bedrijven om elkaar te bereiken voor een specifieke product- of servicevereiste.

Berichten-app

Vandaag hebben we voor de senioren-smartphone een paar populaire berichten-apps die conventionele sms-berichten op mobiele telefoons hebben vervangen. Deze apps hebben ook veel handige functies zoals spraakoproepen, video-oproepen, foto’s delen, video’s delen en nog veel meer. De laatst geziene functie van de app helpt je geliefden ook om te weten dat je actief bent. Je kunt ervoor kiezen om apps zoals WhatsApp of zelfs Facebook Messenger te gebruiken om mensen te bereiken. Skype is een zeer goed alternatief voor FaceTime voor degenen die Android gebruiken. Elk van deze apps is eenvoudig te gebruiken en kosteloos.

Weerrapport app

U hoeft niet te wachten op de dame van het ochtendnieuws om buitenplannen voor de dag te maken. Met weer-apps zoals KNMI of weer.nl hebt u via een senioren-smartphone altijd toegang tot de meest actuele weersomstandigheden. Dit helpt de oudere mensen om veilig hun plannen te maken en niet vast te lopen bij slecht weer als ze van plan zijn om een ​​dagje uit te stappen of zelfs op een stedentrip te willen gaan.

Medische winkel app

Je kunt nu thuis uw medicijnen krijgen bezorgd, comfortabel vanuit uw luie stoel  en via je senioren-smartphone laten bezorgen. Met specifieke apps van uw eigen apotheek hoeft u niet meer te rijden of met het openbaar vervoer naar de medische winkel te gaan, in de rij te wachten of zelfs uw vullingen te onthouden. Ze sturen u bestelling automatisch op het gewenste tijdstip.

SOS-knop voor ouderen

Tegenwoordig is een goede senioren-smartphone speciaal met het oog op de veiligheid van senioren ontworpen. Deze slimme telefoon voor ouderen heeft een innovatieve veiligheidsfunctie die op afstand de telefoonlocatie bewaakt en wordt gebruikt om te calamiteiten. Als de knop wordt ingedrukt, waarschuwt het automatisch een vooraf ingestelde contactpersoon.

Nieuwe technologie kan in het begin een ontmoedigende ervaring lijken te zijn en frustrerend om te begrijpen. Met begeleiding en de juiste training kan het snel worden geleerd. Als je eenmaal de basis kent, is de rest zelflerend en gemakkelijk te begrijpen. Het goede nieuws is dat steeds meer senioren technologie gebruiken om hun leven beter te maken. Het zou goed zijn om wat techniek in uw dagelijks leven te introduceren die de kwaliteit en het gemak in de herfst van uw leven zal verbeteren. Maak dus een nieuwjaarsresolutie om te leren hoe u goed gebruik kunt maken van een senioren-smartphone, internet of andere slimme technologie.

Geen artikelen in de winkelwagen.