Telefoon

+31703085504

Contact met kleinkinderen via sociale media is gezond

Onderzoek wijst uit dat omgang met kinderen en kleinkinderen gezond is voor de senioren. Door sociale interactie wordt de verveling en eenzaamheid afgezwakt. De senioren die dit doen blijken gelukkiger in het leven te staan dan zij die dit niet of nauwelijks doen. Echter veel ouderen kampen met mobiliteitsvraagstukken. Ze kunnen zich lastig verplaatsen en een bezoekje aan de kinderen wordt dan al snel een hele opgave. Maar nu is er sociale media.

Het is een gezonde zaak om voldoende tijd te besteden met de kinderen en kleinkinderen. Deze interactie heeft goede gevolgen voor de mate waarin wij gelukkig zijn in ons leven. Goed nieuws voor wie dat voorheen een haast onmogelijke opgave was. Tegenwoordig is iedereen te vinden op sociale media. Via het internet contact hebben met de kinderen en kleinkinderen.

Het goede nieuws is dat, hoewel sommige senioren de moderne technologie achter sociale media niet direct kunnen omarmen, de meesten het heel gemakkelijk vinden, wanneer ze het eens proberen. Vanuit een studie die werd uitgevoerd op 591 deelnemers met een gemiddelde leeftijd van 68 jaar, vonden 77% procent van hen dat technologie niet moeilijk te gebruiken was. Daarnaast hebben 72% gezegd dat ze niet tegen het leren van het gebruik van deze nieuwe technologie zijn.

De verschillende sociale media op het internet bieden dus een uitstekende uitkomst met betrekking tot sociale contacten te onderhouden. We zetten de meest gebruikte even op een rijtje.

 

1. Facebook = Een internetplatform voor de seniorenTAB en de seniorenMOB waar mensen berichten, foto’s en video’s kunnen delen aan vrienden en familieleden

2. Whatsapp = Een toepassing voor de seniorenMOB waarbij op directe manier berichten en foto’s kunnen worden gedeeld met 1 specifieke persoon of een vooraf geselecteerde groep.

Bijna iedereen die internet en een slimme telefoon gebruikt, gebruikt ook deze platformen. Zeker jongeren zijn vaak op facebook en whatsapp te vinden. Het is dus heel gemakkelijk om zelf een gebruiker van deze sociale media te worden. Mocht u vragen hebben over het instellen van deze toepassingen voor het gebruik, dan kunt u een medewerker van SeniorenTAB bellen op werkdagen van 9:30 tot 16:00. Samen gaan we dan kijken wat de meest gemakkelijke manier is om u zo snel mogelijk op de sociale media actief te maken.

Deel deze post

Meer te verkennen

Nieuws

Wereld Alzheimer Dag

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een belangrijke herinnering aan de uitdagingen waarmee miljoenen mensen wereldwijd te maken hebben. Bij SeniorenTab zetten we ons in

Geïnteresseerd in de Senioren Smartphone?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.