Telefoon

+31703085504

Corona check app kan zonder Digid

Corona check app kan zonder Digid

Wat is de grootste stressfactor onder veel ouderen op dit moment? Dat ze overal de Corona check app op hun mobiel moeten laten zien. Op onze helpdesk stromen de vragen binnen van ouderen die soms zelfs buikpijn hebben van de stress over het toegangsbewijs. Dat is dan vooral omdat ze een serie ingewikkelde digitale handelingen moeten verrichten om ergens binnen te mogen.

Ouderen die een kop koffie willen drinken of zelfs maar naar het toilet moeten in een restaurant zijn al verplicht om een geldige QR code te laten zien. Ze hebben zich goed geïnformeerd, dus krijgen we veel vragen over DigiD en de Corona Check app. Maar wist u dat er geen DigiD nodig is om de corona check app te activeren? Lees er alles over in deze blog.

Papieren Vaccinatiebewijs aanvragen
Een papieren vaccinatiebewijs aanvragen hoeft niet digitaal, het kan ook telefonisch. Bel 0800-1421 en geef aan dat u een papieren bewijs wilt. Een speciale helpdesk neemt de gegevens op. U ontvangt de coronapas binnen 5 werkdagen per post. In de brief zitten dan 2 bewijzen, waarvan 1 nationaal en de andere internationaal. Voor de corona check app is eenmalig de internationale QR nodig, voor toegang binnen Nederland neemt u het papier met de Nederlandse vlag mee op pad.

Instellen Corona check app zonder DigiD
Het is opvallend hoeveel ouderen, ondanks dat ze al een papieren bewijs hebben, toch de QR code op de mobiel willen hebben. Wij werken daar graag aan mee: Het digitaal instellen op de senioren smartphone kan met telefonische assistentie van onze helpdeskmedewerkers. De uitleg en de activatiecode staan op de ene pagina van de brief, op de andere is de benodigde internationale QR code geprint. Met bovenstaande brieven bij de hand is alles vlot op afstand in te stellen door de helpdeskmedewerker.

Oefenen met de app
Is het invullen gedaan, dan komt dat spannende moment; hoe toont u de QR code? Want voordat er een lekker stukje appelgebak met verse koffie kan worden genuttigd heeft u de verplichting om de code aan de deur te laten zien. Leer daarom met onze medewerker of met een familielid de app gebruiken. Complimenten aan de makers voor de gebruiksvriendelijkheid van de app, want na het opstarten is er maar 1 knop zichtbaar. Klikt u daarop krijg dan ziet u de befaamde QR Code en mag u naar binnen. U kunt niets fout doen, dus klik maar op die blauwe knop. Ziet u een zwart-wit gemarmerd vierkant verschijnen? Dat is die QR code die ze willen zien aan de deur.

Bij onze helpdesk laten we onze klanten altijd een paar keer oefenen, zodat de handeling routine wordt. Als ze naderhand terugbellen, dat gebeurt regelmatig, vertellen ze vol trots dat het gelukt is. Gisteren kregen we zelfs gebak getrakteerd van een tevreden klant, omdat ze zo blij was dat ze weer overal naar binnen mag. Dat is waar wij het voor doen, dat elk oudere weer gewoon mee kan draaien in deze maatschappij door de digitale drempels iets te verlagen.

Digitale vaardigheid ouderen
Het is goed om te beseffen dat niet elke oudere even digitaal vaardig is. De basisvaardigheden zijn niet gelijk, wat kan leiden tot vereenzaming en grote afstand tot de maatschappij. Dit is waarom we vijf jaar geleden zijn gestart met SeniorenTAB, we zijn een commerciële organisatie met een sociaal hart. SeniorenTAB zet zich actief in om ouderen die eerste stappen te laten zetten met onder andere onze toestellen en initiatieven zoals cursussen en binnenkort een eigen leeromgeving. De instructie hoe de Corona check app in te stellen zonder DigiD is daar onderdeel van, maar we vonden het belangrijk u nu al uit te leggen hoe dit moet zodat zoveel mogelijk ouderen er weer op uit kunnen. Door de drukte rondom de corona check app is onze helpdesk tijdelijk extra bemand. Bent u zelf mantelzorger of familie, neem vooral het initiatief om de papieren pas aan te vragen samen met de senior, wij zijn uw backup voor als u er niet uitkomt.

Deel deze post

Meer te verkennen

Nieuws

Wereld Alzheimer Dag

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een belangrijke herinnering aan de uitdagingen waarmee miljoenen mensen wereldwijd te maken hebben. Bij SeniorenTab zetten we ons in

Geïnteresseerd in de Senioren Smartphone?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.