Telefoon

+31703085504

Ga vaker met elkaar aan tafel

Ga weer vaker met elkaar aan tafel

Vaderdag valt dit jaar op 19 juni, op de derde zondag in juni. Het lijkt een eeuwenoude traditie, maar eigenlijk vieren we nog niet zo lang vaderdag. 50 jaar geleden was Vaderdag iets wat net kwam overwaaien uit Amerika, dus de kans is goed aanwezig dat uw vader voor zijn eigen vader geen knutselwerkjes heeft gemaakt. Toch is het een mooi moment om uit te pakken met een mooi cadeau. Rond 1970 gingen we Vaderdag vieren, alleen waren de cadeaus toen wel heel anders, een doosje sigaren of een pakje sigaretten was heel normaal. Dat zou nu opgetrokken wenkbrauwen en een boze blik van mantelzorgers of verplegend personeel opwekken. Destijds waren computers nog iets voor universiteiten, de eerste PC kwam in 1981 op de markt. Veel vaders op leeftijd hebben daardoor niet leren werken met computers en meestal is er aversie, herkent u dat?

Vaders willen wel met hun tijd meegaan, er is best interesse maar ook weerstand. Een computer bedienen is vaak een brug te ver. Een tablet of smartphone, zeker die van SeniorenTAB die zo eenvoudig mogelijk zijn gemaakt, maken kans. Het is daarom een prachtig Vaderdag cadeau, uitdagend en inspirerend. Laat uw vader op reis gaan met Google Maps naar al die plekken op de wereld waar hij ooit is geweest. Reizen zonder de ongemakken van reizen dus. Of leg uit hoe beeldbellen werkt met de praktische handleiding, u krijgt echt veel meer contact met beeld dan alleen via de telefoon.

SeniorenTAB Voordeelpakket

Als u nadenkt over een smartphone voor Vaderdag, mogen we u dan een aanbeveling doen? Omgaan met de smartphone gaat makkelijker als die goed beschermt wordt. We adviseren al langer om altijd een goede beschermhoes mee te bestellen. Om dit te promoten hebben we SeniorenTAB voordeelpakketten samengesteld met hoes en screenprotector. Daar zit als extra ook een geheugenkaart in, met extra ruimte voor bijvoorbeeld foto’s uit de oude doos. Zo’n pakket is helemaal geschikt voor het beeldbellen, want de meegeleverde beschermhoes heeft een ingebouwde standaard.

Samen eten op afstand

De tip van het SeniorenTAB team is om beeldbellen eens creatief te gebruiken: Ga met uw hele gezin aan tafel en bel uw vader met beeld via WhatsApp of Skype. Zet de telefoons of tablets allebei in de standaard en ga gewoon lunchen. Het voelt na een paar minuutjes gewoon alsof u bij elkaar aan tafel zit, de afstand verdwijnt. Zo kunt u veel vaker spontaan samen zijn, zeker als u op afstand van elkaar woont.

Spreek een vaste dag af om samen te eten. U zult merken dat dit samen eten op afstand al snel went en contact opeens weer veel natuurlijker wordt. Een tablet of smartphone met goede camera, goed geluid en helder scherm is wel een voorwaarde. Elke SeniorenTAB voldoet hieraan. Heeft uw vader verminderd zicht of andere ouderdomskwalen? Vraag onze helpdesk om advies op maat welk toestel de beste ondersteuning biedt voor uw specifieke vraag. Dan zit uw vader weer vaker bij u aan tafel, zonder de moeite van het hoeven reizen.

Deel deze post

Meer te verkennen

Nieuws

Wereld Alzheimer Dag

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een belangrijke herinnering aan de uitdagingen waarmee miljoenen mensen wereldwijd te maken hebben. Bij SeniorenTab zetten we ons in

Geïnteresseerd in de Senioren Smartphone?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.