Telefoon

+31703085504

Gezond op internet

Steeds meer senioren vinden het belangrijk om zelfstandig te blijven(bron: Ruigrok Netpanel). Hierbij staat preventie en zelfhulp hoog op de lijst. De zorgorganisaties spelen hierop in en bieden steeds vaker apps aan om ouderen te ondersteunen in hun verzelfstandiging. Dit zijn kleine programmatjes die speciaal zijn geschreven voor de tablet of mobiele telefoon. De digitale zorg is de nieuwkomer op het gebied van senioren op het internet.

Ruim de helft van de 55-plussers hebben een tablet of mobiele telefoon (bron: Thuiscomfort.nl). Deze apparaten helpen hun zelfstandigheid te vergroten. Want niet alleen kunnen zij op deze manier mee doen aan de digithuiscomfort.nltale maatschappij, ook kunnen zij in contact blijven met hun omgeving.

Een trend van de laatste tijd is het monitoren van de gezondheid via apps. Door middel van deze apps wordt het mogelijk om zelf de gezondheid in het oog te houden. Zo bestaan er apps die worden gebruikt om te zien of je naar de dokter moet (moet ik naar de dokter app). Hierbij kan de gebruiker door middel van een aantal simpele vragen achterhalen of het tijd is om al naar de dokter te gaan. Dit is natuurlijk heel gemakkelijk, en het scheelt onnodig de deur uit gaan.

Daarnaast is er een app voor mensen die medicijnen moeten innemen. Deze app (Medalert) is daarvoor speciaal ontwikkeld. De gebruiker kan zelf aangeven welke medicatie er nodig is en hoeveel daags en met welke hoeveelheid deze moet worden ingenomen. De app maakt dan automatisch een schemaatje aan en waarschuwt op het moment dat de medicatie moet worden ingenomen.

Hoe installeer ik apps op mijn telefoon of tablet?

Om apps op een smartphone of tablet (bijvoorbeeld een iPad) te installeren, doet u het volgende: 

U beschikt over een Android-toestel (bijv. Samsung/Sony/HTC/LG/Huawei/Motorola)

 1. Zorg dat u binnen bereik van wifi bent, bijvoorbeeld uw thuisnetwerk
 2. Ga naar applicaties en open ‘Market’
 3. In Android Market zoet u een app (zoals de apps die hierboven genoemd worden). Ook kunt u populairs ‘featured’ apps bekijken of bladeren door categorieën.
 4. Heeft u de betreffende app gevonden? Selecteer deze dan en volg de instructies. 
 5. De app wordt op de achtergrond gedownload. Ondertussen kunt u naar andere apps zoeken.
 6.  U beschikt over een Apple-toestel (bijv. iPhone of iPad)
 1. Zorg dat u binnen bereik van wifi bent, bijvoorbeeld uw thuisnetwerk
 2. Klik op het ikoon van de App Store
 3. Zoek een app door de naam in te typen of bekijk welke Apps u wordt aangeraden (‘Uitgelicht’)
 4. Klik op ‘download’ of op het getoonde bedrag
 5. Klik op ‘Installeer’ en de app wordt op de achtergrond gedownload

Deel deze post

Meer te verkennen

Nieuws

Wereld Alzheimer Dag

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een belangrijke herinnering aan de uitdagingen waarmee miljoenen mensen wereldwijd te maken hebben. Bij SeniorenTab zetten we ons in

Geïnteresseerd in de Senioren Smartphone?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.