Senioren Smartphone

Senioren Smartphone

Senioren Smartphone

Sinds begin 2017 is de SeniorenTAB op de markt beschikbaar. De SeniorenTAB is ontstaan uit Stichting Bop en het resultaat van jarenlange ervaring met het geven van tablet, mobiele telefoon en computertrainingen aan ouderen.

Door het verzorgen van deze trainingen is een schat aan ervaring opgedaan. Het intensieve contact met de senioren heeft ertoe geleid dat we zowel een tablet - en mobiele telefoon speciaal voor de ouderen hebben ontwikkeld. Hierbij is vooral gelet op hun reacties en de wensen die de senioren hebben aangegeven tijdens de trainingen. Want, zo blijkt, hebben de ouderen hele speciale eisen met betrekking tot de functionaliteit.

Een gewone tablet of mobiele telefoon zijn vaak onnodig ingewikkeld. Naast onze speciaal ontwikkelde SeniorenTab software hebben we gezorgd voor duidelijke service via onze helpdesk en de overzichtelijke handleidingen die ook naar de wensen van de gebruikers zijn gemaakt.

Onze trainingen voor de tablets en mobiele telefoons sluiten hierop naadloos aan. Ouderen ontzorgen, ze digitaal opleiden en hun zorgeloos laten genieten van de mogelijkheden van onze apparaten is waar wij voor staan.

Het team van SeniorenTab is dan ook elke dag bezig om de gebruikers van de tablet en de mobiele telefoon voor senioren te voorzien van de nodige hulp. Dit doen we door de beste ondersteuning te bieden bij het gebruik van de SeniorenTAB of SeniorenMOB. Tevens kunnen we voorzien bij een introductie cursus of een vervolgcursus.
senioren-smartphone11

Wat is een smartphone voor Senioren?

De smartphone voor senioren is een optisch vereenvoudigde smartphone waarop alles is zo is ingesteld dat zelfs een onervaren senior het toestel redelijk zelfstandig kan gebruiken, ook als hij of zij nog nooit een smartphone heeft gebruikt. Bij het in gebruik nemen is wat hulp van een familielid vaak verstandig, omdat er een aantal handelingen moet worden uitgevoerd die daarna nooit meer nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van een code voor toegang of het aanmaken van een google account voor Whatsapp. Daarna neemt onze helpdesk het over en is het toestel steeds meer vertrouwd. 

Op de homepage staan grote iconen, versimpeld, vergroot en alle noodzakelijke apps zijn vooraf geïnstalleerd. Ingewikkelde bedieningsopties, zoals swipen, zijn uitgeschakeld. Deze functie is vervangen door de heen- en terug pijlen. Een senioren smartphone heeft alle opties op het apparaat wel aanwezig: Je kan er mee internetten, emaillen, berichten sturen en foto’s maken net als een normale smartphone. Het verschil zit in de layout, de bediening maar vooral ook de service. Want een senior hoeft niemand lastig te vallen met vragen maar kan terecht bij onze klantenservice die erop is ingesteld om ruim de tijd te nemen voor vragen. Ook kunnen zij hulp op afstand bieden bij het gebruik, uiteraard alleen op aanvraag. Daardoor is de drempel om het toestel te gebruiken prettig laag. 

Een senioren smartphone is meer dan alleen grote iconen: Wij, Benmedia Group BV, hebben jaren ervaring met digivaardigheid bij ouderen door onze pc- en tablet trainingen voor ouderen. Al die ervaringen, ideeën en feedback van onze cursisten hebben wij meegenomen in de ontwikkeling van onze SeniorenTab software die op de senioren smartphone staat geïnstalleerd.

Alles wat de oudere gebruiker nodig heeft staat in grote iconen duidelijk zichtbaar in beeld en is heel makkelijk te bedienen. Met 1 vinger kunnen ze iedere functie openen en gebruiken. Welke apps worden het meest gebruikt door senioren ? Beeldbellen via Whatsapp, zorgapps zoals medicijn inname checks of de trombosedienst, email, nieuws en het weer. Veel daarvan, zo niet alle, zijn vooraf geïnstalleerd en kunnen niet per ongeluk verwijderd worden. Duidelijk, eenvoudig en overzichtelijk. Precies zo, dat er geen stress of angst door het gebruik kan ontstaan.

Iedere Senioren Smartphone of, ook een product van Benmedia Group, de SeniorenTablet wordt geleverd met een duidelijke geprinte handleiding. Onze geduldige helpdesk is beschikbaar voor telefonische hulp bij technische vragen. Ook op afstand kunnen zij de smartphones en tablets benaderen om te helpen, na toestemming. 

Voor wie is een senioren smartphone geschikt?

Het is vooraf moeilijk te voorspellen of een senioren smartphone gaat bevallen. Wij hebben als missie om zoveel mogelijk ouderen digitaal contact te bieden.  We werken daarom met en 30 dagen op proef garantie, onder goede voorwaarden. Dus als de smartphone niet gebruikt zou worden stuurt u het toestel in de originele verpakking terug en storten wij u het geld terug. Maar dan heeft u het wel geprobeerd! 

Onze ervaring is dat meer dan 95% van de ouderen, met wat hulp, het toestel gaat gebruiken in meer of mindere mate. Sommigen vinden het uiteindelijk erg prettig, anderen blijven wat huiverig. Hou de verwachtingen relatief laag en zet het apparaat bijvoorbeeld niet uit maar op sluimerstand bij geen gebruik. Hoe makkelijker het direct vertrouwde startscherm verschijnt, hoe beter. Voor geïnteresseerde ouderen is er de beschermde leeromgeving, waar ze in grote letters, video of met gesproken uitleg kunnen zien hoe apps werken. De handleiding ligt in het begin open naast het apparaat, daarom is deze op A4 formaat. De handleiding heeft bewust een wat oubollige jaren 80 uitstraling, alles om uw vader of moeder op weg te helpen die eerste horden op weg naar het eerste beeldbel gesprek zelf te laten doen. Als ze de kleinkinderen of familie eenmaal gesproken hebben willen ze niet meer anders.     

veilieg-thuis-senioren8p

Houd Uw Dierbaren dichtbij

Het contact houden met je ouders, opa en oma maar ook met andere ouderen in je omgeving is nu extra lastig. Je gevoel zegt dat je er heen moet gaan, maar toch weet je dat het lastig is en dat je voor ieders gezondheid moet zorgen. Natuurlijk willen we vaker bij elkaar zijn om elkaar te steunen en te helpen waar het kan.


Door het gebruik van de senioren smartphone en tablets kunnen ook de ouderen / senioren makkelijk (beeld) bellen en tekst berichten versturen. Ook kunnen ze de foto’s en video’s die jullie gemaakt hebben ontvangen en ze bekijken. Onze tablets zijn juist gemaakt zodat diegene die minder bekend zijn met het gebruiksgemak handig, snel en overzichtelijk digitaal contact houden.


De duidelijke menu structuur met grote iconen maken het gebruik juist zorgeloos. Hierdoor ontstaat geen weerstand tegen het gebruiken van de smartphone of tablet en kunnen jullie elkaar zien en spreken wanneer je maar zou willen. Deel je mooiste momenten moeiteloos en geniet van de ervaringen die jullie beleven.


Mooie foto gemaakt? Leuke video van de huisdieren? Kinderen hebben iets te vieren? Spelletjes avond? Of zelfs met elkaar op afstand een diner afspraak maken? Alles kan met onze Senioren Smartphone.

112-storingN

Ouderen niet langer de dupe van een 112-storing

Senioren smartphone Samsung

Ouderen zijn het meest afhankelijk van een goed en snel contact met 112. Het is wrang dat juist díe groep het meest te lijden had van het recente uitvallen van het alarmnummer. Heel veel ouderen hebben geen smartphone en dus waren zij niet op de hoogte van wat er aan de hand was en wat de alternatieven waren. De verantwoordelijkheid voor een inclusieve samenleving ligt grotendeels bij de overheid. Zij zal er voor moeten zorgen dat ook ouderen deel uitmaken van de digitale samenleving. Het goede nieuws is dat dit gewoon mogelijk is. Er is inmiddels een ruime ervaring opgebouwd in het digitaal vaardig maken van ouderen. Met instructie en support die is afgestemd op de persoonlijke leervaardigheid. En met smartphones en tablets die eenvoudig te bedienen zijn en op basis van persoonlijke wensen zijn ingericht. Het blijkt dat digitaal vaardige ouderen gezonder en levenslustiger zijn en dat de mantelzorgers sterk worden ontlast. Ook het contract met instanties en de gezondheidszorg verloopt vele malen beter.

digitale-samenleving

Ouderen blijken gewoon mee te kunnen in de digitale samenleving.

Ouderen blijken gewoon mee te kunnen in de
digitale samenleving. Naast speciale tablets zijn er nu ook smartphones op maat
voor senioren. In combinatie met op de persoon afgestemde cursussen kunnen
ouderen nu een dimensie aan hun leven toevoegen. Ze krijgen betere contacten
met familie, vrienden en bekenden. Digitaal vaardige ouderen betekent minder
eenzaamheid en een verbeterde gezondheid. Stichting BOP (070 – 308 55 04) wil
graag de kennis en ervaringen delen zodat heel Nederland hiervan kan
profiteren.

SeniorenTAB

Ruim 2000 ouderen in Den Haag zijn succesvol digitaal vaardig

Goed nieuws: ruim 2000 ouderen in Den Haag zijn succesvol digitaal vaardig gemaakt en doen weer mee in de maatschappij! Dankzij de op maat gemaakte tablets van SeniorenTAB is het Haagse Pilotproject Digitalisering Ouderen een groot succes. Het effect is permanent: met hulp op afstand en cursussen op maat krijgen mensen die buiten de boot dreigden te vallen blijvend de regie over het eigen leven terug.

Ouderen blij met digitale deurspion

Ouderen blij met digitale deurspion

Een kleine honderd Haagse ouderen, die op proef in een James-Bondhuis vol snufjes wonen, zijn vooral dol op de digitale deurspion. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van een experiment in Escamp.

Je drukt op een knop en voilà: de gordijnen sluiten zich en de lichten springen aan. Voor de meeste Hagenaars is dit nog toekomstmuziek, maar een club Haagse senioren is hun tijd al ver vooruit. De 98 ouderen die meedoen aan een proef van de gemeente Den Haag, waarbij ze technologie in huis uitproberen, zijn onder meer enthousiast over de digitale deurspion in hun voordeur. Dat blijkt uit een artikel in het epidemiologisch bulletin van de GGD Haaglanden, waarin de eerste resultaten worden geopenbaard.

De toepassingen waar de proefpersonen het meest enthousiast over zijn, komen mogelijk beschikbaar voor meer oudere Hagenaars. De digitale deurspion geeft een scherp beeld van wie er buiten staat. Het voorkomt dat de senior per ongeluk opendoet voor de verkeerde en bijvoorbeeld slachtoffer wordt van een babbeltruc.

MAEX-Impuls voor SeniorenTAB2

MAEX-Impuls voor SeniorenTAB

Vanaf maandag 8 januari 2018 wordt SeniorenTAB ondersteunt vanuit MAEX in een project om de digitale betrokkenheid onder thuiswonende ouderen die afhankelijk zijn van ambulante zorg te vergroten. Binnen dit project wordt een plan gemaakt om deze mensen te bereiken en hen via die wijze de mogelijkheid te bieden om te participeren in de hedendaagse maatschappij. Het project zal doorlopen tot 8 juli 2018.

MAEX is een organisatie die zich inzet als, zoals zij het zelf noemen op hun SeniorenTAB - MAEXwebsite, de maatschappelijke beurs van Nederland. Hun missie is om een integrale samenwerking tussen overheid en sociaal-maatschappelijke initiatieven zoals SeniorenTAB te bevorderen.

MAEX is een initiatief van Kracht in NL. Deze organisatie presenteert zich als vertaler en vertolker van belangen en wensen van de maatschappelijke initiatieven in Nederland. Ze vervult deze taak soms alleen en soms samen met andere belangenbehartigers. Kracht in NL vertegenwoordigt activiteiten va buurtinitiatief tot sociale onderneming.

Sinds eind 2016 is de MAEX er ook voor lokaal Den Haag. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden aan lokale initiatieven om zich in te schrijven op de website zodat zij de aandacht kunnen vestigen op hun activiteiten. Daarnaast wordt het voor bepaalde projecten met een relevant sociaal-maatschappelijk doel mogelijk gemaakt om aan de hand van een investering vanuit overheid en bedrijfsleven het initiatief financieel haalbaar te maken.

Wieteke van Dort, onze ambassadrice

Wieteke van Dort, onze ambassadrice

DEN HAAG – We lopen er allemaal wel eens tegenaan. Zonder e-mailadres en internettoegang kom je nergens meer. De maatschappij verdigitaliseert. Dit fenomeen is voor veel ouderen een groot struikelblok. Zij hebben nog geen kennis van het internet of nog nooit gewerkt met een tablet of slimme telefoon. “Ik loop hier zelf ook vaak tegenaan” aldus Wieteke van Dort, de nieuwe ambassadrice van SeniorenTAB

SeniorenTAB - Persfoto_Wieteke_van_DortWieteke is bekend van haar acteerwerk in diverse televisieprogramma’s. In 1968 verscheen zij voor het eerst op de televisie als de pop Pinokkio in de gelijknamige achtdelige serie. Daarna speelde zij drie jaar lang samen met Willem Nijholt in de populaire kinderserie Oebele. Ook verwierf Wieteke grote bekendheid met andere kinderprogramma’s. Over haar rollen als de Deftige Dame in de Stratemakeropzeeshow en als Titia Konijn in J.J. de Bom voorheen de Kindervriend wordt Wieteke nog steeds aangesproken door volwassenen die als kind van deze series hebben genoten.

Sinds vele jaren maak ik schilderijen en tekeningen en beschilder ik porselein, hetgeen ik regelmatig exposeer. Verder interesseer ik mij en zet ik mij in voor milieu, gezondheid en dus nu ook de SeniorenTAB.

De SeniorenTAB is op de markt gebracht speciaal voor ouderen die weinig of geen ervaring hebben met het werken op een tablet of computer. Het apparaat heeft een eenvoudige menustructuur met zes grote gefixeerde knoppen. Deze knoppen zijn voor geïnstalleerd, hierdoor kunnen ze niet worden verwijderd of van hun plek worden verwijderd. Ook het conventionele ‘swipen’ (het beeld van de tablet verplaatsen door middel van een vingerbeweging over het scherm) is vervangen door vaste navigatieknoppen. Door de eenvoudige manier van werken met deze tablet voor ouderen kan de gebruiker niets verkeerd doen. Alle mogelijkheden zijn heel gemakkelijk terug te vinden. Zo kan de gebruiker van de SeniorenTAB e-mails lezen en schrijven, foto’s bekijken, bankzaken regelen, de krant lezen en spelletjes spelen.

Daarnaast wordt deze tablet geleverd met een uitgebreide handleiding, waarin zeer overzichtelijk en op ‘senior-vriendelijke’ wijze de meest gangbare gebruikersfuncties worden uitgelegd. Mocht de gebruiker er alsnog niet uitkomen, of gewoonweg een andere vraag met betrekking tot de tablet voor senioren hebben, dan staan de medewerkers van de SeniorenTAB elke werkdag voor hen klaar. Via de telefoon wordt deze vraag dan samen beantwoord. De gebruiker staat er nooit echt alleen voor.

Door de digitale achterstand die sommige ouderen hebben, dreigen zij in een ‘digitaal’ isolement te geraken. Hierdoor bestaat de kans op vereenzaming of krijgen zij het gevoel niet meer mee te tellen. Volgens Wieteke is het de inzet van de SeniorenTAB om alle senioren ‘digiwijs’ te maken. Ook diegene die nog nooit met een tablet in aanraking zijn geweest.