Nieuws

De voordelen van een smartphone voor senioren

Voor veel ouderen is de drempel naar een smartphone nog altijd te hoog. Vaak is onduidelijk wat de voordelen van het gebruik ervan zijn. Een veel gehoord argument is dat bellen prima gaat met een gewone mobiele telefoon. Toch zijn er een aantal onmiskenbare voordelen waarbij de senioren baat hebben. Laten we maar eens kijken welke voordelen dat zijn.

 

Senioren-smartphone_selfie_voordelen_smarpthone

5 Hele goede reden voor het kopen van een smartphone voor senioren

 

1. Berichtjes sturen

Met een Senioren-Smartphone doet u het allemaal zelf. Even een berichtje sturen. De kinderen doen het, de kleinkinderen doen het. Zelfs de kennissenkring vindt het gewoon. Tegenwoordig sturen we elkaar sneller een berichtje dan dat we telefonisch contact met elkaar hebben. Dit heeft een aantal duidelijke redenen:

 • De ontvanger hoeft niet gelijk te reageren;
 • Snel gedaan;
 • De zender kan zelf kiezen wanneer het berichtje wordt verstuurd;
 • Foto’s meesturen;
 • De berichtjes blijven bewaard voor een later tijdstip;

Er bestaan verschillende mogelijkheden om berichtjes te sturen. De meest populaire methode om een berichtje te sturen is via WhatsApp, maar SMS en Telegram zijn ook heel bekend.

 

2. Foto’s maken en terugkijken

Met een smartphone maak je eenvoudig foto’s en kijk je ze gemakkelijk weer terug. Een goede manier om de meest gewaardeerde momenten te houden is door er een foto van te maken. Het schaarse moment dat we met onze naasten doorbrengen zijn onvergetelijk. Het liefst blijft het de hele dag zo, maar dat is niet altijd mogelijk. Een groepsfoto van de visite, een selfie met de kleinkinderen of een foto van een mooie wolkenpartij. De herinneringen worden gemakkelijk in de smartphone opgeslagen en gaan nooit meer weg. Met een smartphone is het daarnaast mogelijk om deze foto’s ten aller tijde terug te kijken. Op het apparaat is een groot scherm waar de foto’s op worden vertoont. De gebruiker kan elk moment van de dag beschikken over de meest favoriete momenten.

 

3. Amusement

Een smartphone biedt legio mogelijkheden om jezelf te amuseren. Een spelletje spelen, een videootje bekijken of zelfs televisie kijken. Via de mogelijkheid om zelf apps te installeren op de telefoon heeft de gebruiker beschikking tot een heel scala aan spelletjes.

Een voorbeeld van leuke spelletjes zijn:

 1. Wordfeud
 2. Sudoku
 3. Patience
 4. Casino

 

4. Sociale Contacten Onderhouden

De smartphone is een gemakkelijk middel om sociale contacten te onderhouden. Hoe ouder we worden des te minder tijd hebben we voor de sociale bezigheden. We hebben het druk met het gezin, met ons huishouden en de deur uit gaan wordt toch weer een hele tour. Bijna iedereen heeft tegenwoordig toegang op sociale media. Hier heeft de gebruiker de mogelijkheid zichzelf te presenteren en bezoekers kunnen op de presentatie reageren. Een heel gemakkelijke manier om met elkaar in contact te blijven zonder dat we de deur uit moeten.

Een voorbeeld van Sociale Media zijn:

 1. Facebook
 2. Instagram
 3. Snapchat
 4. Linkedin

 

5. Gezondheidsmonitoring

E-Health is een veel gebruikte term in de medische wereld van de laatste jaren. Het principe ervan is dat de gebruiker via zijn smartphone de gezondheid kan monitoren. Hartslagmeters, geheugenspelletjes en oefenprogramma’s. Veel mogelijkheden voor mensen die lastig de deur uit kunnen om met de gezondheid bezig te zijn. Op de smartphone kan gemakkelijk de benodigde applicaties worden geïnstalleerd.

Geen artikelen in de winkelwagen.