Nieuws

De voordelen van smartphones voor senioren

Smartphones hebben onze ouderen veel te bieden. Ze maken het mogelijk gemakkelijk contact met de familie te onderhouden, ze helpen bij het doen van boodschappen en bieden veel entertainment. Echter zijn niet alle senioren technisch onderlegd – zijn niet geïnteresseerd in de nieuwste coole technologie – en ook niet in de nieuwste apps. In dit artikel gaat SeniorenTAB Senioren-Smartphone.nl dieper in wat voor senioren de voordelen van smartphones zijn.

foto_senioren-smartphoneIedereen weet dat het gebruik van een smartphone veel mogelijkheden biedt. Alle extra functies die worden beschikbaar gesteld maken het apparaat bijna onmisbaar. Toch is er een grote groep mensen die geen kennis hebben van het gebruik van de smartphone. Vooral onder 55-plussers is deze groep groot. Juist voor deze groep is de smartphone een handig apparaat. Senioren-smartphone biedt aan digibeten een oplossing. Met de smartphone van SeniorenTAB doet u op eenvoudige wijze alles wat u met een gewone smartphone ook kan.

Spraakmogelijkheden

Sms’en kan moeilijk zijn voor oude vingers. Veel oudere mannen hebben grote en soms eeltige handen die het gebruik van een touchscreen moeilijk kunnen maken. Hier komen spraak-naar-tekst- en spraakopdrachten van pas. Senioren kunnen Siri of vergelijkbare digitale persoonlijkheden gebruiken om verzoeken in te dienen zoals: “Hé Siri, herinner me eraan dat ik de post om 5 uur moet ontvangen.” Ze kunnen ook antwoorden op volledige tekstberichten dicteren en de telefoon tekst laten voorlezen. Sommige smartphones vertalen een voicemail zelfs in tekst zodat de senior het bericht kan lezen in plaats van ernaar te luisteren.

Een groter scherm

Kleinere mobile telefoons hebben kleine toetsen die meerdere letters vertegenwoordigen, waardoor het telefoongebruik voor oudere personen moeilijker wordt. De senioren-smartphone heeft een ​​veel groter scherm, wat het bekijken voor oudere ogen gemakkelijker maakt. Bovendien kunnen gebruikers de tekst eenvoudig aanpassen aan een groter lettertype en hun vingers gebruiken om in te zoomen op websites en foto’s.

“Smartphones kunnen noodinformatie opslaan.”

Opgeslagen noodinformatie

De Senioren-smartphone heeft een aparte noodknop. Door deze knop in te drukken wordt automatisch een bericht gestuurd naar een vooraf ingestelde contactpersoon. Daarnaast kan relevante persoonlijke informatie worden opgeslagen. Als een senior ten val komt en zelf niet meer kan opstaan, dan kan via een druk op de knop hulp worden ingeschakeld.

Gemakkelijke communicatie

Een geliefde bellen is eenvoudig te doen aan de hand van het selecteren van zijn of haar foto. Senioren die verweg van hun familie wonen, kunnen hun kinderen gemakkelijk videobellen om de nieuwste kleinkinderen te ontmoeten en familie-updates te krijgen. Whatsapp is vooraf ingesteld, hierdoor kan de gebruiker direct beginnen met het sturen van berichten. Ook Facebook messenger is binnen handbereik.

Zelfstandig wonen

Er zijn heel veel apps beschikbaar om senioren te helpen hun onafhankelijkheid te behouden en zo langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Sommigen laten de telefoon trillen of piepen om de senior te laten weten dat het tijd is om een ​​medicijn te nemen. Anderen staan ​​de gebruiker toe om met zijn of haar arts te communiceren om afspraken te plannen of vragen te stellen over recepten. Via de online agenda kunnen familieleden afspraken inplannen. Daarnaast zijn er veel spelletjes verkrijgbaar die erop zijn gericht de cognitieve functies van de ouderen te stimuleren.

Op reis

Senioren kunnen hun smartphones ook gebruiken als reispartner. De meeste van deze apparaten hebben functies waarmee de locatie kan worden opgezocht. Gemakkelijk is het om dan een bepaalde route uit te stippelen. Ook de reistijden van het OV zijn online terug te vinden en er kan zelfs een kaartje voor de trein worden geboekt.

Conclusie

Al is een smartphone een lelijk apparaat, het is en blijft voor onze senioren een heel handig ding. Ouderen kunnen ermee gemakkelijk contact houden met de omgeving. Familie is binnen een druk op de knop beschikbaar. Daarnaast maakt een Senioren-smartphone het gemakkelijk om te communiceren. Berichtjes sturen via Whatsapp is vooraf geïnstalleerd. Hierdoor wordt het voor de gebruiker gemakkelijker om langer zelfstandig te blijven wonen.

Geen artikelen in de winkelwagen.