Nieuws

Niet alleen voor jongeren; 70% Van senioren aan de smartphone.

Tegenwoordig stuurt iedereen wel eens online een berichtje, maken we een foto of doen online de bankzaken. En niet alleen de jongeren doen dit. Uit onderzoek blijkt dat ook bijna alle senioren tegenwoordig online zijn. Maar liefst 70% daarvan maakt gebruik van een smartphone.

vakantie_senioren-smartphoneOuderen omarmen steeds vaker technologie om verschillende redenen. Recent onderzoek laat zien dat Nederlanders meer digitaal verbonden zijn dan ooit tevoren. Ongeveer 80% van de senioren is op het internet. De apparaten die dit mogelijk maken, maken deel uit van hun dagelijks leven. Dit zijn de smartphone, tablet en computer. De senioren blijven ermee op de hoogte, houden contact met vrienden en familie, winkelen, maken reisplannen en reserveringen. Apps zoals Google, Facebook, Whatsapp en Parkmobile worden met de dag populairder bij de oudere bevolkingsgroep.

Een groeiende trend

Alhoewel jongere generaties, als het gaat om technisch gebruik, hun oudere tegenhangers nog steeds overtreffen, springen senioren snel op de digitale trein. Vooral doordat hun kinderen en kleinkinderen deze technologie gebruiken, kunnen de wat meer terughoudende senioren zich daaraan optrekken (al dan niet met behulp van een Senioren-smartphone) en hun hulp inschakelen. Zo houden zij gemakkelijk contact met de familie met alle voordelen van dien.

Ook binnen de hechte vriendenkring van de ouderen is het gebruik van Whatsapp en e-mail een steeds meer gangbare manier van contact houden. Veel senioren sturen elkaar berichtjes met foto’s. Door hun minder validiteit is deze manier van communiceren een hele uitkomst.

Conclusie

Wat de reden voor het gebruik van een smartphone onder senioren ook is, als ze deze communicatiemogelijkheden mislopen, kunnen zij eenzaam voelen. Regelmatig contact met een hechte vrienden- of familiecirkel kan het gevoel van eenzaamheid verlichten, een gevoel waarvan gemeld is dat het slecht is voor de gezondheid.

Geen artikelen in de winkelwagen.