Telefoon

+31703085504

Ouderen beter met wachtwoord dan jongeren

Opa en oma gaan slimmer met hun wachtwoorden om dan de kleinkinderen. 50% Van de senioren gebruikt hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites, omdat ze hun wachtwoorden vaker opschrijven. Bij jongeren is dat 80%.

Dat betekent niet dat ouderen verstandiger omgaan met hun wachtwoorden, zegt onderzoeker Okkie Boot: “Je wachtwoord opschrijven is ook niet echt veilig.”
Maar hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere websites is echt onverstandig. Meer dan 60 procent van de Nederlanders gebruikt hetzelfde wachtwoord voor meerdere diensten op internet, blijkt uit het onderzoek in opdracht van tech-website Tweakers.

‘Meerdere wachtwoorden onmogelijk’

Dat komt volgens de onderzoekers vooral omdat we steeds vaker wachtwoorden moeten intikken. De ondervraagden schatten het aantal websites waarvoor ze moeten inloggen op 22. Bijna driekwart zegt dat het bijna onmogelijk is om voor elke dienst een apart wachtwoord te bedenken. 22 Verschillende sterke wachtwoorden, met soms nog verplicht hoofdletters, cijfers en vreemde tekens. Dat klinkt als een enorme uitdaging, maar dat hoeft het niet te zijn. Slechts 5 procent van de ondervraagden weet bijvoorbeeld dat een lange zin net zo’n sterk wachtwoord kan zijn als 4#aY&s.

Bron: Mediawijzer

Deel deze post

Meer te verkennen

Nieuws

Wereld Alzheimer Dag

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een belangrijke herinnering aan de uitdagingen waarmee miljoenen mensen wereldwijd te maken hebben. Bij SeniorenTab zetten we ons in

Geïnteresseerd in de Senioren Smartphone?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.