Telefoon

+31703085504

Ouderen op stoom met mobieltje

Steeds meer mensen communiceren via een smartphone. Even een bericht sturen met WhatsApp of een e-mail lezen, een website bezoeken of online shoppen. Voor veel mensen is het de normaalste zaak van de wereld, maar niet voor iedereen. Sommige senioren bijvoorbeeld, hebben van huis uit nooit digitale kennis meegekregen. Speciaal voor deze groep is er nu een nieuw apparaat op de markt gebracht. De SeniorenMOB. Deze smartphone is specifiek gemaakt voor ouderen met een achterstand op digitalisering.

Uit onderzoek van CBS is naar voren gekomen dat onze ouderen steeds vaker gebruik maken van een smartphone. Op het moment dat zij internet willen gebruiken, slaan zij de pc en tablet over en doen dit via de mobiele telefoon. Deze ontwikkeling is vanaf 2012 aan de gang. Sinds dit jaar is het gebruik van de mobiele telefoon onder de ouderen met 200% toegenomen.

Een senioren mobieltje op maat

De seniorenMOB is een slimme telefoon die door stichting BOP, met het oog op de groep senioren met een achterstand op digitaliseren, op de markt is gebracht. Deze mobiele telefoon voor ouderen is voorzien van een aanraakscherm, waarop zes grote knoppen in hoog contrast zichtbaar zijn. Hierdoor kan de gebruiker duidelijk zien wat er op de knoppen wordt weergegeven. Elk van deze knoppen staat op een vaste plek en geeft toegang tot één specifiek onderdeel van de smartphone. Zo kan de gebruiker van de mobiele telefoon voor ouderen gemakkelijk terugvinden waar bijvoorbeeld de e-mails kunnen worden gelezen of waar de foto’s van de familie kunnen worden bekeken.

Stichting BOP heeft met betrekking tot deze vraag de SeniorenMOB speciaal laten ontwikkelen. Aan de hand van de jaren lange ervaring in het geven van computertrainingen voor senioren is de roep om een gemakkelijk te bedienen mobieltje duidelijk naar voren gekomen. Er bestaat ook al een tablet voor senioren. De ouderen gebruiken deze in plaats van de PC. Maar nu veel van de kinderen en kleinkinderen gebruik maken van een mobiele telefoon en de sterke stijging in het gebruik van WhatsApp, is de SeniorenMOB toegevoegd aan het assortiment, aldus de woordvoerder van de stichting.

Iedereen mobiel

De seniorenMOB is voor €249,- te verkrijgen op de website van seniorentablet.nl. Voor telefonische bestellen of eventuele vragen omtrent het gebruik van een smartphone is stichting BOP te bereiken op 070-3085504.

Deel deze post

Meer te verkennen

Nieuws

Wereld Alzheimer Dag

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een belangrijke herinnering aan de uitdagingen waarmee miljoenen mensen wereldwijd te maken hebben. Bij SeniorenTab zetten we ons in

Geïnteresseerd in de Senioren Smartphone?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.