Telefoon

+31703085504

Ouderen willen vlotte telefoon met WhatsApp

Ouderen willen vooral vlotte telefoon met WhatsApp
Recent onderzoek onder klanten van SeniorenTAB in samenwerking met de Haagsche Hogeschool leverde een verrassend resultaat op. Ouderen hebben compleet andere eisen aan mobiele telefoons en tablets dan mantelzorgers. Ouderen willen een telefoon met WhatsApp die vlot reageert.
We krijgen bij onze helpdesk heel veel mantelzorgers aan de telefoon die, meestal voor vader of moeder, een seniorentelefoon willen aanschaffen. Aan de andere kant maken ook veel ouderen gebruik van de helpdesk in de periode voordat ze tot aanschaf overgaan. Daarom wilden we weten wie nou de leidend was in dit proces, de mantelzorger of de oudere zelf.
Het onderzoek van de Haagsche Hogeschool werd uitgevoerd bij bestaande en nieuwe klanten van SeniorenTAB in de periode september tot december 2021 en had als centrale vraag wie de initiatiefnemer was bij de aanschaf van een mobiele telefoon of tablet voor senioren. Zijn het de mantelzorgers of de senior zelf, zijn er nog andere betrokkenen?
Helft ouderen bepaalt volledig zelf
Uit het onderzoek bleek dat ouderen in ruim 50% van de tijd zelf het toestel uitzoeken. Wel wordt vaak gebruik gemaakt van familie of vrienden om het toestel te bestellen. In de andere gevallen lag het initiatief juist bij mantelzorgers. De kans op succes was voor beide groepen even groot, ruim 95% van de ouderen leert omgaan uiteindelijk met de telefoon.
Verwachting van ouderen bij mobiele telefoon
Saillant onderzoeksresultaat bleek het verschil in wat ouderen verwachten van hun toestel en hoe mantelzorgers hun voorselectie. Mantelzorgers letten vooral op schermgrootte en lettergrootte. Ouderen gaven aan vooral vooral een vlotte telefoon of tablet te willen die niet hapert of langzaam reageert.


Samsung toestel met WhatsApp
Senioren zijn over het algemeen wat meer merkbewust. Ze houden van bekende kwaliteitsmerken, zoals Samsung die ze op TV vaak zien. iPhones van Apple kunnen niet worden uitgerust met grote knoppen en eigen iconen. Daarom bieden we vooral Samsung toestellen in verschillende prijsklassen aan. Elke Samsung is altijd uitgerust met WhatsApp, reageert vlot en is Wifi-geschikt. Let op: Opties als 3G, 4G of 5G netwerken zijn alleen beschikbaar als deze staan vermeld in de specificaties.
Keuzehulp SeniorenTAB
Als u voor uzelf of iemand anders een Senioren tablet, smartphone of telefoon uitzoekt is de snelheid van het toestel dus een belangrijke factor. We hebben onze producten daarom sinds kort ingedeeld in 3 categorie├źn: instapmodel, middenklasse en toptoestel. Bij een instapmodel staat altijd de snelheid duidelijk omschreven, zodat u waar voor uw geld krijgt. Middenklasse en toptoestellen zijn altijd ruimschoots bedeeld voor normaal gebruik. We geven vrijblijvend advies of een toestel geschikt is, via de chat, mail of telefoon. Dat is handig als u specifieke vragen heeft over bijvoorbeeld slecht zicht of speciale wensen.

Deel deze post

Meer te verkennen

Nieuws

Wereld Alzheimer Dag

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een belangrijke herinnering aan de uitdagingen waarmee miljoenen mensen wereldwijd te maken hebben. Bij SeniorenTab zetten we ons in

Geïnteresseerd in de Senioren Smartphone?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.