Telefoon

+31703085504

Senioren smartphone uitproberen

Senioren tablet simulator

Hoe werkt jullie seniorentablet of senioren smartphone eigenlijk, kan ik hem ergens uitproberen? Die vraag krijgen we dagelijks bij de helpdesk. Veel mantelzorgers willen uittesten of de bediening van de tablet niet te moeilijk is. De enige echte SeniorenTAB is eenvoudig te bedienen en daardoor veel makkelijker te leren dan een normale tablet. Hoe dat nu werkt in de praktijk kunt u zelf ervaren op onze simulator.

Onze eigen Ferry vond dat wel een leuke uitdaging; Hij ontwierp een online simulator voor gebruik op groot scherm die de tablet nabootst. De smartphone werkt vergelijkbaar, alleen staan dan de iconen onder elkaar in plaats van naast elkaar op het scherm. De simulator van de homepage met zijn grote iconen is helemaal klikbaar. Zo kunt u zelf ervaren dat complexe functies zoals swipen bewust zijn uitgeschakeld en dat alle iconen in groot formaat op een vaste plek op de tablet of smartphone staan. Bij de meest gebruikte apps is een voorbeeld gemaakt van wat de app doet.

Met de simulator kunt u voor uzelf of als mantelzorger de inschatting maken over het gebruik van de senioren tablet van SeniorenTAB. De kracht ligt in de eenvoud, u navigeert door het menu door op de grote pijlen te drukken. Binnen een app staat de “terug” toets altijd op dezelfde plek. De home knop midden onderin gaat altijd terug naar het hoofdmenu.

Uitleg geven wordt makkelijker​

De simulator is gemaakt om te werken op een desktop of laptop omdat het scherm in landschapmodus is opgebouwd. Op een smartphone draait u het scherm naar de liggende stand. Het is heel erg handig om op afstand uitleg te geven over de tablet. Stel, u wilt weten waar een bepaalde app, bijvoorbeeld de rekenmachine staat? Dan kunt u online door het menu navigeren naar het menu Kantoor, waar alle apps staan voor administratie en documenten. Heeft u interesse in een senioren smartphone dan is het menu vergelijkbaar, alleen staan de apps in rijtjes van 2 onder elkaar in plaats van naast elkaar.

Om zelf te ervaren hoe prettig de tablets van SeniorenTAB zijn klikt u op de button hieronder.

Deel deze post

Meer te verkennen

Nieuws

Wereld Alzheimer Dag

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een belangrijke herinnering aan de uitdagingen waarmee miljoenen mensen wereldwijd te maken hebben. Bij SeniorenTab zetten we ons in

Geïnteresseerd in de Senioren Smartphone?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.