Telefoon

+31703085504

SeniorenTAB S603 review

Review van de SeniorenTAB S603 smartphone

We krijgen veel vragen over welke smartphone het beste past bij ouderen. Dat heeft ten eerste te maken met de hoeveelheid ervaring. Een budget toestel is vooral geschikt voor senioren zonder ervaring. Maar welk budgettoestel moet je kiezen? Om jullie meer inzicht te geven in hoe we onze telefoons selecteren hebben we een review geschreven over de SeniorenTAB S603, een goed budgettoestel met flinke batterijduur. Veel waar voor je geld, maar vinden ouderen dit ook? We hebben een aantal van onze klanten ondervraagd over hoe ze hun S603 smartphone in de praktijk vinden.

De S603 heeft 2 camera’s en een binnen dit segment forse batterij. Samen met het vrij grote scherm betekend dit dat het toestel fijn moet zijn voor foto’s, video’s en beeldbellen. We hebben het toestel al sinds begin dit jaar in het assortiment en wat opvalt is dat we amper retouren krijgen. Het is niet het goedkoopste toestel maar verkoopt het beste, hoe kan dat?

Ervaring van de helpdesk

Helpdeskmedewerker Jack geeft dagelijks advies over SeniorenTAB smartphones, via chat en telefonisch geeft hij antwoord op vragen van bezoekers en bellers. We vroegen hem naar zijn ervaringen met de S603. “De vragen over de S603 zijn meestal van de zoon of dochter. Die vinden de S603 fijn omdat het een Samsung toestel is, dat kennen ze goed. Een andere reden is dat de S603 een Android smartphone is waarbij ze zelf apps kunnen installeren voor hun ouders. Dat kan alleen bij SeniorenTAB en de S603 heeft veel opslagruimte (64GB) dus is deze smartphone erg populair.

Ouderen aan het woord

Ouderen zelf geven tijdens de interviews bijzonder interessante antwoorden over de S603. “Het toestel heeft dezelfde kleine SIM kaart als mijn oude seniorentelefoon zonder beeld. Dus het overzetten van contacten hoefde niet” geeft een van de ondervraagden aan. “De SeniorenTAB reageert snel als ik hem aanraak, waardoor ik me zekerder voel tijdens het gebruik.” Dat het lettertype extra groot kan worden ingesteld en er goede contrastverbeteringen in te stellen zijn wordt ook vaker genoemd.

Op de vraag hoe vaak ze zelf het toestel gebruiken maken we op dat elke oudere uniek is, want de antwoorden liggen sterk uit elkaar. Waar de één dagelijks even kijkt horen we ook vaak dat de smartphone 1 tot 2 keer per week aangezet wordt. Meerdere keren per dag, wat voor andere leeftijdsgroepen normaal is, werd niet als antwoord gegeven. Dat ligt in lijn met eerder onderzoek door de Haagsche Hogeschool onder SeniorenTAB klanten. 

S603 is aanbevolen basistoestel

De eindconclusie is samengesteld uit ervaringen van de helpdesk en gesprekken met klanten. Daarnaast nemen we opvallend lage retouraantallen mee in de analyse voor onze review: De SeniorenTAB S603 heeft een naar verhouding lage prijs in combinatie met verrassend goede prestaties en batterijduur voor deze kwaliteitsklasse. Ouderen ervaren het toestel als prettig en vlot, wat zorgt voor grotere kans op acceptatie. Daarom geven we de S603 als eindoordeel het predikaat “aanbevolen basistoestel”

Deel deze post

Meer te verkennen

Nieuws

Wereld Alzheimer Dag

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een belangrijke herinnering aan de uitdagingen waarmee miljoenen mensen wereldwijd te maken hebben. Bij SeniorenTab zetten we ons in

Geïnteresseerd in de Senioren Smartphone?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.