Telefoon

+31703085504

De smartphone voor senioren is een vereenvoudigde smartphone waarop alles is zo is ingesteld dat zelfs een onervaren senior het toestel redelijk zelfstandig kan gebruiken, ook als hij of zij nog nooit een smartphone heeft gebruikt. Bij het in gebruik nemen is wat hulp van een familielid vaak verstandig, omdat er een aantal handelingen moet worden uitgevoerd die daarna nooit meer nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van een code voor toegang of het aanmaken van een google account voor Whatsapp. Daarna neemt onze helpdesk het over en is het toestel steeds meer vertrouwd.

Op de homepage staan grote iconen, versimpeld, vergroot en alle noodzakelijke apps zijn vooraf geïnstalleerd. Ingewikkelde bedieningsopties, zoals swipen, zijn uitgeschakeld. Deze functie is vervangen door de heen- en terug pijlen. Een senioren smartphone heeft alle opties op het apparaat wel aanwezig: Je kan er mee internetten, emaillen, berichten sturen en foto’s maken net als een normale smartphone. Het verschil zit in de layout, de bediening maar vooral ook de service. Want een senior hoeft niemand lastig te vallen met vragen maar kan terecht bij onze klantenservice die erop is ingesteld om ruim de tijd te nemen voor vragen. Ook kunnen zij hulp op afstand bieden bij het gebruik, uiteraard alleen op aanvraag. Daardoor is de drempel om het toestel te gebruiken prettig laag. 

Een senioren smartphone is meer dan alleen grote iconen: Wij, Benmedia Group BV, hebben jaren ervaring met digivaardigheid bij ouderen door onze pc- en tablet trainingen voor ouderen. Al die ervaringen, ideeën en feedback van onze cursisten hebben wij meegenomen in de ontwikkeling van onze SeniorenTAB software die op de senioren smartphone staat geïnstalleerd.

Alles wat de oudere gebruiker nodig heeft staat in grote iconen duidelijk zichtbaar in beeld en is heel makkelijk te bedienen. Met 1 vinger kunnen ze iedere functie openen en gebruiken. Welke apps worden het meest gebruikt door senioren? Beeldbellen via Whatsapp, zorgapps zoals medicijn inname checks of de trombosedienst, email, nieuws en het weer. Veel daarvan, zo niet alle, zijn vooraf geïnstalleerd en kunnen niet per ongeluk verwijderd worden. Duidelijk, eenvoudig en overzichtelijk. Precies zo, dat er geen stress of angst door het gebruik kan ontstaan.

Iedere Senioren Smartphone of, ook een product van Benmedia Group, de SeniorenTablet wordt geleverd met een duidelijke geprinte handleiding. Onze geduldige helpdesk is beschikbaar voor telefonische hulp bij technische vragen. Ook op afstand kunnen zij de smartphones en tablets benaderen om te helpen, na toestemming.

Voor wie is een senioren smartphone geschikt?

Het is vooraf moeilijk te voorspellen of een senioren smartphone gaat bevallen. Wij hebben als missie om zoveel mogelijk ouderen digitaal contact te bieden.  We werken daarom met en 30 dagen op proef garantie, onder goede voorwaarden. Dus als de smartphone niet gebruikt zou worden stuurt u het toestel in de originele verpakking terug en storten wij u het geld terug. Maar wat als het wel lukt? 

Onze ervaring is dat meer dan 95% van de ouderen, met wat hulp, het toestel gaat gebruiken in meer of mindere mate. Sommigen vinden het uiteindelijk erg prettig, anderen blijven wat huiverig. Hou de verwachtingen relatief laag en zet het apparaat bijvoorbeeld niet uit maar op sluimerstand bij geen gebruik. Hoe makkelijker het direct vertrouwde startscherm verschijnt, hoe beter. 

Voor geïnteresseerde ouderen is er de beschermde leeromgeving, waar ze in grote letters, video of met gesproken uitleg kunnen zien hoe apps werken. De handleiding ligt in het begin open naast het apparaat, daarom is deze op A4 formaat. De handleiding heeft bewust een wat oubollige jaren 80 uitstraling, alles om uw vader of moeder op weg te helpen die eerste horden op weg naar het eerste beeldbel gesprek zelf te laten doen. Als ze de kleinkinderen of familie eenmaal gesproken hebben willen ze niet meer anders.

Hoe zorg ik voor meer kans op succes?

Alles draait om een goede voorbereiding. In onze blog “uw dierbaren dichtbij” geven we praktische tips.