Telefoon

+31703085504

Wieteke van Dort, onze ambassadrice

DEN HAAG – We lopen er allemaal wel eens tegenaan. Zonder e-mailadres en internettoegang kom je nergens meer. De maatschappij verdigitaliseert. Dit fenomeen is voor veel ouderen een groot struikelblok. Zij hebben nog geen kennis van het internet of nog nooit gewerkt met een tablet of slimme telefoon. “Ik loop hier zelf ook vaak tegenaan” aldus Wieteke van Dort, de nieuwe ambassadrice van SeniorenTAB

Wieteke is bekend van haar acteerwerk in diverse televisieprogramma’s. In 1968 verscheen zij voor het eerst op de televisie als de pop Pinokkio in de gelijknamige achtdelige serie. Daarna speelde zij drie jaar lang samen met Willem Nijholt in de populaire kinderserie Oebele. Ook verwierf Wieteke grote bekendheid met andere kinderprogramma’s. Over haar rollen als de Deftige Dame in de Stratemakeropzeeshow en als Titia Konijn in J.J. de Bom voorheen de Kindervriend wordt Wieteke nog steeds aangesproken door volwassenen die als kind van deze series hebben genoten.

Sinds vele jaren maak ik schilderijen en tekeningen en beschilder ik porselein, hetgeen ik regelmatig exposeer. Verder interesseer ik mij en zet ik mij in voor milieu, gezondheid en dus nu ook de SeniorenTAB.

 

De SeniorenTAB is op de markt gebracht speciaal voor ouderen die weinig of geen ervaring hebben met het werken op een tablet of computer. Het apparaat heeft een eenvoudige menustructuur met zes grote gefixeerde knoppen. Deze knoppen zijn voor geïnstalleerd, hierdoor kunnen ze niet worden verwijderd of van hun plek worden verwijderd. Ook het conventionele ‘swipen’ (het beeld van de tablet verplaatsen door middel van een vingerbeweging over het scherm) is vervangen door vaste navigatieknoppen. Door de eenvoudige manier van werken met deze tablet voor ouderen kan de gebruiker niets verkeerd doen. Alle mogelijkheden zijn heel gemakkelijk terug te vinden. Zo kan de gebruiker van de SeniorenTAB e-mails lezen en schrijven, foto’s bekijken, bankzaken regelen, de krant lezen en spelletjes spelen.

Daarnaast wordt deze tablet geleverd met een uitgebreide handleiding, waarin zeer overzichtelijk en op ‘senior-vriendelijke’ wijze de meest gangbare gebruikersfuncties worden uitgelegd. Mocht de gebruiker er alsnog niet uitkomen, of gewoonweg een andere vraag met betrekking tot de tablet voor senioren hebben, dan staan de medewerkers van de SeniorenTAB elke werkdag voor hen klaar. Via de telefoon wordt deze vraag dan samen beantwoord. De gebruiker staat er nooit echt alleen voor.

Door de digitale achterstand die sommige ouderen hebben, dreigen zij in een ‘digitaal’ isolement te geraken. Hierdoor bestaat de kans op vereenzaming of krijgen zij het gevoel niet meer mee te tellen. Volgens Wieteke is het de inzet van de SeniorenTAB om alle senioren ‘digiwijs’ te maken. Ook diegene die nog nooit met een tablet in aanraking zijn geweest.

Deel deze post

Meer te verkennen

Nieuws

Wereld Alzheimer Dag

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een belangrijke herinnering aan de uitdagingen waarmee miljoenen mensen wereldwijd te maken hebben. Bij SeniorenTab zetten we ons in

Geïnteresseerd in de Senioren Smartphone?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.