Telefoon

+31703085504

SeniorenTAB voor zorginstellingen

De zorg was altijd aan het bed. Zowel voor de thuisverpleging en in het ziekenhuis. Huisarts bezoeken was ook de gewoonste zaak wanneer er klachten waren. Dit verandert in een razend tempo. Er is minder tijd, de procentuele verhouding tussen patiënten en zorgverleners loopt steeds verder uit elkaar. Gelukkig biedt technologie een uitkomst voor dit zorgvraagstuk.

Online contact heeft veel voordelen die je helpen om de sneller contact te krijgen zonder reistijd voor beiden partijen. Hiermee bespaar je tijd. Ook kan je de leefomstandigheden meekrijgen die een indicatie geven over de oorzaak van klachten en complicaties die zich voordoen in zowel het traject voor opname als het hersteltraject.

Uw zorgproject

Als zorginstelling zijn er vaak interne eisen, zoals een extra robuust en stabiel toestel en goede ondersteuning bij de introductie. U kunt vrij kiezen met de keuzehulp, alle toestellen werken op gelijkwaardige software en ons service abonnement voor de helpdesk zal u ondersteunen in het begeleiden van ouderen bij de stap in digitale zorg en contact. We geven cursussen op maat en trainen uw eigen personeel in het juiste gebruik

Informatie voor uw project

Bij SeniorenTAB krijgen we vaak de vraag of we zorginstellingen kunnen begeleiden bij hun project met als uitgangspunt om ouderen digitaal vaardiger te maken of om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Met onze keuzehulp, onder op deze pagina gratis aan te vragen, krijgt u in een oogopslag inzicht in kosten, opties en mogelijkheden.
Zo hebben we verschillende toestellen die elk een eigen doelgroep aanspreken. Zo zijn er ouderen die een Seniorenmobiel wel zien zitten, handzaam en niet te groot. Andere ouderen geven de voorkeur aan een Seniorentablet, zeker als lezen of muziek een hobby is. De voor zorginstellingen aanbevolen tablets zijn hoogwaardige tablets van Lenovo en Samsung en worden op aanvraag geleverd met beschermhoes en/ of standaard.

Uniek bij SeniorenTAB is de mogelijkheid om vaste telefoons te vervangen door een hybride variant, de SeniorenTAB Combi. Dit is het meest laagdrempelige digitale communicatiemiddel in ons assortiment. Beeldbellen is eenvoudig door het opnemen en ophangen met de hoorn. Door te klikken op foto’s kan direct contact worden gelegd met familie of arts. De bijna ouderwets ogende herkenbare vorm van deze tablet werkt voor veel ouderen drempelverlagend. Werkt op wifi en/ of een mobiel netwerkverbinding.

De senioren smartphones van SeniorenTAB voor de zorg zijn gebaseerd op Samsung A serie toestellen. Deze mobiele telefoons voor ouderen blinken uit in eenvoud, zijn leverbaar met beschermhoes en werken zowel op wifi als, wanneer gewenst, op elk mobiele netwerk.

Het combineren van een aanvraag van tablets, combi en smartphone toestellen is mogelijk.

Dan zijn er mogelijk ook subsidies voorhanden om het project te financieren. Hiervoor is een vooraanvraag (offerte) nodig die u vrijblijvend opvraagt door uw gegevens in te vullen. Het document wordt u dan per ommegaande toegestuurd en onze account manager neemt contact op als u vragen heeft over maatwerk vraagstukken, demo apparaten, cursussen en training.

We zien af en toe dat de zorginstelling vooraf zorgen heeft over de hoeveelheid extra werk het introduceren van SeniorenTAB producten met zich meebrengt. Dit is te ondervangen door bijvoorbeeld vooraf te trainen hoe alles werkt en ouderen een cursus aan te bieden. Na zo’n cursus zie je dat ouderen elkaar onderling helpen. Dit doen ze samen met de meegeleverde uitgeprinte handleiding en waar nodig kundige hulp op afstand van onze helpdesk. Dit laatste is altijd met toestemming van u en/of de oudere zelf.

Waarom SeniorenTAB

Het grote verschil met andere aanbieders van seniorenproducten is dat bij SeniorenTAB zowel de oudere als de zorgverlener actiever betrokken worden bij het project. We zijn erg flexibel en denken mee aan hoe projectdoelstellingen kunnen worden behaald. De devices zijn erg veilig, betrouwbaar en apps kunnen niet worden aangepast of verwijderd.

In de relatie met uw cliënt heeft u misschien als doelstelling om te kunnen beeldbellen, thuismetingen doen, communicatie laten verlopen via de eigen interne app, medicatie alarm en denkt u aan het koppelen van de SOS knop voor noodgevallen aan uw eigen medewerkers? Voor de oudere installeren we alle apps vooraf die ze veel gebruiken. Wat denkt u van de krant online, het weer, beeldbellen met familie, een whatsapp groep met de hele verdieping en natuurlijk het favoriete tijdverdrijf: Even ontspannen een spelletje op een Seniorentablet of Senioren smartphone. Doordat elke Android app vooraf door ons op de tablet gezet kan worden, kunt u ouderen betrekken en meekrijgen om de tablets en smartphones te gaan gebruiken.

SeniorenTAB is een merknaam van de Ben Media Group uit Den Haag. Een maatschappelijk betrokken organisatie met het hart in de ouderenzorg. Al vijf jaar bieden we senioren tablets en geven we trainingen en cursussen om senioren digitaal vaardig te maken.

De in eigen beheer ontwikkelde software wordt geoptimaliseerd voor uw wensen en eisen, elke voor Android beschikbare app kan worden ingesteld in overleg met u. Zo past alles perfect bij de huidige standaarden voor digitaal contact en de zorgvraag van nu. Daarnaast bouwen we actief aan een portaal voor kennisdeling en ontwikkelen we nieuwe handigheden voor de nabije toekomst. Samen met de service ondersteuning van onze helpdesk ons gebruikers portaal en de ondersteuning vanuit de backoffice voor demonstraties en presentaties op uw jouw locatie biedt SeniorenTAB meer de Tablets en Smartphones.

Ons motto is dan ook: Wij maken senioren digitaal vaardig samen met de zorgverleners eromheen door ondersteuning, training en een zeer betrouwbaar product.

Ben Media Group B.V. (handelsnaam – SeniorenTAB) is in het bezit van een tweetal AGB codes (VEKTIS declaratiedata in de zorg). Dit houdt in dat u uw hulpmiddelen die daarvoor in aanmerking komen kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.

De AGB code van Ben Media Group B.V. is : 76091347 Leveranciers Hulpmiddelen
De AGB code van Ben Media Group B.V. is: 78780176 Sociaal Pedagogische Diensten

In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering staat vermeld, onder welke voorwaarden u in aanmerking komt voor een vergoeding. Ons advies is om altijd eerste uw zorgverzekeraar te raadplegen over de vergoedingen.
Het beste is om rechtstreeks uw zorgverzekeraar te contacteren.

om voor een vergoeding in aanmerking te komen heeft u altijd een factuur nodig. Na elke bestelling ontvangt u een factuur van ons. Onderaan op de factuur staan onze gegevens, waaronder Kamer van Koophandel en AGB code. Deze gegevens heeft uw zorgverzekeraar nodig om de factuur te verwerken en te vergoeden.

Vraag vrijblijvend onze keuzehulp voor zorginstellingen aan

De keuzehulp is een handig overzichtsdocument waarin alle mogelijkheden voor de zorg omschreven staan met bijbehorend kostenplaatje en links naar eventuele subsidiemogelijkheden. De keuzehulp is gratis aan te vragen door uw gegevens hieronder in te vullen. Onze accountmanager stuurt u het document en we nemen contact met u op voor een afspraak.

Onze accountmanager stuurt u de keuzehulp via mail en neemt telefonisch contact op om uw wensen te bespreken.

Enkele organisaties waar wij mee werken